Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΡΥΖΟΜΑΚΑΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ

Με τις γιορτές και τις ευχές αφήσαμε λίγο πίσω τα σοβαρά θέματα που μας απασχολούν και από σήμερα, τα κεφάλια μέσα που λέμε.
Κάθε κατεργάρης στο πάγκο του. Και απ’ ότι φάνετε οι κατεργαραίοι που λειτουργούν εις βάρος του καταναλωτή και θυσιάζουν την ασφάλειά του, στο βωμό του κέρδους είναι πολλοί.
Έχω την αίσθηση πως κάτι πάει να γίνει με την κυρία Μπατζελή στο τιμόνι?
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ως εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων, ανακοίνωσε ότι μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση ρυζομακάρονου (ρύζι vermicelli), με την μη εγκεκριμένη γενετική τροποποίηση Bt 63.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο οργανισμός, πρόκειται για ρύζι vermicelli, κινέζικης προέλευσης, με την εμπορική επωνυμία «Double Phoenix Brand, Guangdong», σε συσκευασίες των 500 γρ. με αριθμό παρτίδας 080914 ART NR 7415 και ημερομηνία λήξης 30/09/2010.
Σύμφωνα με τις Ολλανδικές αρχές διακινήθηκε από την Ολλανδική επιχείρηση «Asia Express Food» στις Ελληνικές εταιρείες «Gusto AB Oriente Ltd», «Papa Africa Ltd» και «Παναγιώτης Δ. Σαρρής – International Market».
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από τις ανωτέρω επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 31-12-2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε συνέχεια της επισήμανσης μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, για διακίνηση ρυζομακάρονου (ρύζι vermicelli), με την μη εγκεκριμένη γενετική τροποποίηση Bt 63, η Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κατερίνα Μπατζελή έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η ασφάλεια των τροφίμων δεν είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα του 'Έλληνα πολίτη. Εντατικοποιούμε τους ελέγχους των Υπηρεσιών του Υπ.Α.Α.Τ. και του ΕΦΕΤ προκειμένου να επιτύχουμε το μέγιστο δυνατό επίπεδο ασφάλειας για τα προϊόντα που διακινούνται στην αγορά. Στόχος μας, ο αποτελεσματικός έλεγχος της αγοράς και η αποτροπή διακίνησης μη εγκεκριμένων προϊόντων, τυποποιημένων και μη".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου