Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Πάρε θέση στη δίκη των ακτιβιστών της Greenpeace για το σκάνδαλο της φαλαινοθηρίας

Δύο ακτιβιστές της Greenpeace, οι Γιουνίτσι και Τόρου κινδυνεύουν να χάσουν την ελευθερία τους επειδή υπερασπίστηκαν τις φάλαινες! Αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης 3-10 χρόνια λόγω της εμπλοκής τους στην αποκάλυψη σκανδάλου για λαθρεμπόριο κρέατος φάλαινας εντός του ιαπωνικού φαλαινοθηρικού προγράμματος.
Πιστεύουμε ότι η ποινική δίωξη των Γιουνίτσι Σάτο και Τόρου Σουζούκι, γνωστοί ως «Tokyo 2» είναι παρακινούμενη πολιτικά κι έχει σαν στόχο να αποσιωπήσει την εναντίωση μας στη φαλαινοθηρία. Πρόκειται για μια άδικη και παράλογη υπόθεση, η οποία καταπατά μια σειρά από βασικά και αναφαίρετα ανθρώπινα δικαιώματα. Την επίσημη γνώμη του Συμβουλίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών θα την διαβάσετε στην ηλ. διεύθυνση: http://www.greenpeace.org/greece/news/tokyo-2
250.000 άνθρωποι, δεκάδες ειδικοί σε νομικά ζητήματα και οργανώσεις όπως η Διεθνής Αμνηστία, έχουν εκφράσει τις ίδιες ανησυχίες.
Οι Γιουνίτσι και Τόρου έπραξαν για το κοινό καλό και είχαν σαν κίνητρο την αποκάλυψη της κατάχρησης των χρημάτων των φορολογούμενων πολιτών που χρηματοδοτούν το φαλαινοθηρικό πρόγραμμα. Παρόλο που οι ιαπωνικές αρχές τους έχουν εκφοβήσει και αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης μέχρι 10 χρόνια, οι δύο ακτιβιστές συνεχίζουν να υψώνουν το ανάστημα τους και να κάνουν τις φωνές τους αισθητές.
Χρειάζονται τη βοήθειά σου περισσότερο από ποτέ. Πες στην Ιαπωνική Κυβέρνηση ότι στέκεσαι στο πλευρό των Τόκιο 2 σαν να δικαζόμαστε όλοι μαζί τους.
Πάρε θέση γράφοντας το όνομά σου στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://www.greenpeace.org/greece/news/tokyo-2-whale-trial-pledge

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου