Η συνταγή για το παστέλι με μέλι, είναι απλή και αξίζει να τη δοκιμάσουμε! Με αγνά και αγαπημένα υλικά μέσα σε λίγη ώρα έχουμε μια από τις πιο πλούσιες και υγιεινές τροφές που θα μπορούσαμε να απολαύσουμε.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι:
500 gr σουσάμι άσπρο
600 gr μέλι
50 gr ζάχαρη
150 gr αμύγδαλα κομμένα
150 gr καρύδια κομμένα.
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο τηγάνι καβουρντίζουμε το σουσάμι, μέχρι να ροδίσει και να πάρει ένα όμορφο πορτοκαλί χρώμα. Το βγάζουμε από την φωτιά, και προσθέτουμε τα 300 gr (αμύγδαλο και καρύδι).
Βάζουμε το μέλι και τη ζάχαρη να βράσουν σε ένα βαθύ κατσαρολάκι. Γρήγορα το μίγμα αρχίζει και βράζει ενώ γεμίζει αφρούς. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να βράσει για λίγα λεπτά, ενώ καλύτερα να μην ανακατεύουμε γιατί οι αφροί φουσκώνουν περισσότερο! Μετά από λίγα λεπτά βρασμού, κάνουμε το εξής για να δούμε αν το μίγμα μας είναι έτοιμο: σε ένα ποτήρι νερό ρίχνουμε με ένα κουταλάκι σταγόνες από το μίγμα μας. Οι σταγόνες πρέπει να σχηματίζουν μικρά μπαλάκια που δεν διαλύονται στο νερό. Τότε το μίγμα είναι έτοιμο. Αν όμως διαλύονται στο νερό, το μίγμα πρέπει να βράσει ακόμα.
Σημείωση: μέσα στο μίγμα μπορούμε από την αρχή να προσθέσουμε τη φλούδα ενός πορτοκαλιού (το οποίο έχουμε πρώτα πλύνει) την οποία θα αφαιρέσουμε μόλις το μίγμα είναι έτοιμο.
Όταν δούμε ότι το σιρόπι μας είναι έτοιμο, βγάζουμε από τη φωτιά και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το σουσάμι. Ανακατεύουμε γρήγορα και καλά και ρίχνουμε το υλικό σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει λαδόκολλα, την οποία έχουμε πασαλείψει με ανθόνερο, ή λάδι.
Βρέχουμε τα χέρια μας και απλώνουμε καλά στο ταψί το υλικό μας, και πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι από πάνω. Το αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει λίγο, και κόβουμε με μαχαίρι στα σχήματα που θέλουμε. Μετά από 2 ώρες που θα έχει κρυώσει τελείως μπορούμε να τοποθετήσουμε τα κομμάτια σε λαδόκολλα, ή ακόμα καλύτερα σε φύλλα λεμονιάς ή πορτοκαλιάς που έχουμε πλύνει και στεγνώσει καλά!
Καλή επιτυχία!
Που εντοπίζονται προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων σε Βοιωτία,Στερεά
Ελλάδα
-
Περισσότερα εδώ
Πριν από 3 ώρες
Dear Dimitris Dimitrou,I hope you know recipe ,if you prepared this prodact,please send us,we test in here,only joke,have nice day,best wishes.efharisto pole ,kalispera.
ΑπάντησηΔιαγραφήHi my friend Ilhami Uyar.
ΑπάντησηΔιαγραφήI thank for your comment. I have also made Him he has been splendid.
I have put on leaves of lemon tree and have splendid perfume. Come in the Thespies you entertain and you try.
Have always good health.
Καλησπέρα,ήθελα να ρωτήσω εάν το μέλι και η ζάχαρη την ώρα που βράζουν είναι σκέτα η έχουμε ριξει και νερό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια σου, Θοδωρή! Το μέλι και η ζάχαρη είναι σκέτα, χωρίς νερό. Το μέλι μόλις αρχίσει να βράζει γίνεται αρκετά ρευστό και αρχίζει να φουσκώνει. Τότε χαμηλώνουμε την φωτιά για να συνεχίσει να βράζει για δυο τρία λεπτά ακόμα, με προσοχή να μην το κάψουμε. Εξαρτάται και από την εστία που χρησιμοποιούμε. Την ζάχαρη την βάζουμε για να σταθεί το μείγμα όταν κρυώσει και να του δώσουμε το σχήμα που θέλουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα είσαι πάντα καλά.
Πολύ ωραία συνταγή Δημήτρη , Αντιγράφω.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑγαπητέ Δημήτρη Δημητρίου, θα σε παρακαλέσω πολύ να μην αντιγράφεις συνταγές και πολύ περισσότερο χωρίς να αναφέρεις την πηγή προέλευσης. Αυτήν την συνταγή την έχεις πάρει με copy/paste από το www.supersyntages.gr του οποίου είμαι διαχειριστής. Ο συντάκτης της συνταγής έπεσε πάνω στο blog σου τυχαία και με ενημέρωσε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ συνταγή μας είναι εδώ:
http://www.supersyntages.gr/node/1211
Σε παρακαλώ να αναφέρεις την πηγή ή να αφαιρέσεις την συνταγή.